Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona


Beste cliënten en partners,

Het corona-virus heeft ons allemaal in z’n greep, graag delen we met jullie belangrijke informatie en adviezen vanuit het RIVM en onze beroepsvereniging KNOV.
Belangrijk om te weten is dat het virus, zo ver bekend, hetzelfde verloop heeft bij een zwangere als bij een niet-zwangere. Er is geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijking door infectie met dit virus.

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus willen we jullie vragen bij (lichte) griepverschijnselen, verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts (38 graden of hoger) niet naar de praktijk te komen, maar telefonisch contact met ons op te nemen.

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 25-08-2020

We zijn weer gestart met spreekuur in de Egthe in Echt! Omdat we het daar rustig moeten opbouwen, starten we daar met 1 dag per week!
Kijk dus, bij het maken van een afspraak, goed waar je zijn moet!

Ook zijn we weer gestart met het plaatsen van spiralen!


We zijn ontzettend blij dat we weer iets meer richting ‘normaal’ gaan, maar beseffen ons ook dat we er nog lang niet zijn!Daarom nog altijd de vraag om alleen naar het reguliere spreekuur te komen! Partners zijn welkom bij de echo’s!Helaas is het meenemen van kinderen nog altijd niet toegestaan (hoe jammer wij dit ook vinden)!

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 15-06-2020

Vanaf woensdag 1 juli zullen wij op dinsdagochtend weer spreekuur houden in Susteren, in het medisch centrum.
Iedereen die vanaf die datum al gepland staat zal ook nog een berichtje/mailtje van ons ontvangen!

NB: We zien het helaas steeds vaker 'fout' gaan, dus daarom willen we jullie er graag nogmaals op attenderen dat partners enkel zijn toegestaan tijdens de echo's!
Bij de gewone controles dienen jullie dus alleen te komen. Kinderen zijn helaas NIET toegestaan.

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 08-05-2020

Vanaf maandag 11 mei zal er een versoepeling plaatsvinden in de restricties. Vanuit de KNOV is er een richtlijn opgesteld en wij hebben, zowel intern als regionaal, gekeken hoe wij deze versoepelingen in de praktijk gaan brengen. Voorop staat namelijk dat we de gezondheid van zowel jullie als van ons en onze gezinnen willen blijven waarborgen.

Helaas sprong de media direct bovenop dit nieuws, terwijl er nog geen tijd was om met de betrokken ziekenhuizen, kraamcentra en echocentra te overleggen. Meer duidelijkheid mbt de kraamzorg en de zorg in Laurentius Ziekenhuis Roermond zal dus nog volgen. Iedereen is er druk mee bezig.

We vragen dus nog steeds om jullie geduld, het zal nog niet zo zijn als vóór de COVID-19 pandemie. Echter zijn we op de goede weg en we hopen dan ook dat door het naleven van de restricties alles snel weer bij het oude is.


Hieronder een lijstje met de versoepelingen, druk op de link "Restricties rondom het Corona virus" om alle maatregelen nog eens onder elkaar te kunnen lezen!

 • Partner mogen weer meekomen naar de echo’s. NB: naar de reguliere controles is echter nog altijd alleen de zwangere toegestaan.
 • In de wachtkamer zijn 2 personen toegestaan. Indien de wachtkamer vol is vragen wij dan ook om buiten te wachten.
 • Echo’s zonder medische indicatie (pret-echo’s) mogen weer gemaakt worden. Let wel: zoals ook vóór de COVID-19 pandemie zijn hier kosten aan verbonden. Er wordt door ons dus NIET standaard bij elke controle een echo gemaakt.
 • Er mag, naast de partner, 1 extra iemand aanwezig zijn tijdens de thuisbevalling.
 • De gehoorscreening wordt weer uitgevoerd in het kraambed.
We hopen dat jullie blij zijn met de versoepelingen. Mochten er vragen zijn horen we het graag!

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 26-04-2020

Op 24 april is er vanuit de KNOV, onze beroepsgroep, de eerste verruiming binnen de pandemie richtlijn gekomen.
Er is vooral één verruiming die eruit springt; namelijk dat we weer een keer fysiek mogen langskomen in het kraambed! Iets waar wij heel blij mee zijn!

We krijgen sinds de persconferentie veel vragen of de partners weer mee mogen komen naar het spreekuur. Helaas is deze restrictie nog altijd geldend.
Voor de duidelijkheid hebben we alles nog eens op een rijtje gezet!

Stay safe lieve mensen, samen komen we er wel! ❤️

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 01-04-2020

We hadden allemaal gehoopt dat alles weer normaal zou worden na 6 april, maar helaas...
Tot ons spijt zijn we genoodzaakt om ook na 6 april te werken volgens het ‘Corona-protocol’.

Hieronder vatten we kort samen wat dit ook alweer inhoud;

✖️ We geven geen hand bij binnenkomst en vertrek.
✖️ Bij klachten van hoesten, verkoudheid en/of koorts verzoeken we je NIET naar het spreekuur te komen maar even te bellen.
✖️ Zwangeren dienen alleen naar spreekuur te komen, dus zonder partner en/of kinderen. Ook in de wachtkamer mogen alleen de zwangeren plaatsnemen.
✖️ Op het moment hebben we enkel spreekuur op de locatie in Linne.
✖️ De intake wordt telefonisch afgenomen. Je komt de dag zelf enkel voor een echo en het meten van de bloeddruk langs.
✖️ De zwangerschapscontroles worden minder frequent uitgevoerd.
✖️ We plaatsen tijdelijk geen spiralen.
✖️ Er worden alleen medisch noodzakelijke echo’s gemaakt. Dus géén geslachtsbepalingen en 3D echo’s.
✖️ Het priklab in LZR en Meditta Echt is gewoon open! Hier kun je , zonder afspraak, terecht voor bloedprikken.
✖️ Indien jullie wensen te bevallen in het ziekenhuis mag er maar één iemand mee (naast ons als verloskundige uiteraard).
✖️ Er mag geen bezoek langskomen in het ziekenhuis.
✖️ De kraambedcontroles door ons worden middels beeldbellen uitgevoerd. Bij medische noodzaak komen we uiteraard langs!
✖️ Er wordt geen gehoortest meer uitgevoerd. De hielprik gaat wel gewoon door.
✖️ Ook in het kraambed thuis wordt aangeraden geen bezoek te ontvangen.

Hoe lang dit gaat duren, wij weten het helaas ook niet. We hebben dagelijks nauw contact met verschillende instanties en we houden jullie op de hoogte van elke nieuwe update die we krijgen.
Tot slot willen we iedereen bedanken voor het begrip!

We blijven het zeggen; het is een gekke, surrealistische tijd en we moeten roeien met de riemen die we hebben.
Ondanks de strenge maatregelen zullen we er ALLES aan doen om de warme, liefdevolle Bollebuik te blijven zoals jullie van ons gewend zijn! Bel dus vooral bij vragen of onzekerheden, we staan altijd voor jullie klaar!

Dus als iedereen die niet naar buiten hoeft nou lekker binnen blijft, zorgen wij ervoor dat we gezond blijven en ons werk kunnen blijven uitoefenen! ❤️❤️

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 24-03-2020

Gehoorscreening

Vanaf heden zal er geen gehoorscreening uitgevoerd worden in de kraamweek.
De hielprik zal wel worden uitgevoerd.

Voor meer informatie, kijk op https://www.pns.nl/gehoortest-baby/coronavirus

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 17-03-2020

Bejaardentehuis de Egthe in Echt

Is ook t/m 6 april gesloten, dit betekent dat onze spreekuren op woensdag en donderdag verplaatst worden naar de praktijk in Linne.

We willen jullie er nogmaals op attenderen alleen naar het spreekuur te komen, dus helaas zonder partner, kinderen en/of familieleden. We snappen dat dit een vervelende maatregel is, maar we hopen dat jullie het enorme belang hiervan in zien.

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 16-03-2020

Gezondheidscentrum tot nadere orde gesloten

Het ochtend spreekuur op dinsdag in Susteren wordt daarom verplaatst naar Linne!

Contact

We krijgen veel mails en telefoontjes, we proberen iedereen zo snel mogelijk te woord te staan!
Door de drukte zijn we veel tegelijk aan het bellen, houdt er daarom rekening mee dat het kan zijn dat je een anonieme oproep krijgt!

Belangrijke informatie en adviezen!

 Corona update 13-03-2020

Noodzakelijke maatregelen

Spreekuur:

 • We geven de komende tijd geen hand op het spreekuur.
 • We verzoeken de zwangeren alléén op controle te komen, of hoogstens met partner. Geen kinderen meenemen.
 • Het advies vanuit de KNOV en RIVM is om de controles minder frequent te laten plaatsvinden. Dat betekent dat we de controles rond 16-24-34 weken in principe laten vervallen. Wij nemen van tevoren telefonisch contact met jullie op, omdat er altijd een reden kan zijn, van dit advies af te wijken. Indien er geen vragen, zorgen, onzekerheden zijn, verwachten wij met een telefonisch consult te kunnen voldoen.
 • Zwangeren die voor hun eerste controle/intake komen, zullen we ook van tevoren telefonisch benaderen, om de intake te doen. Tevens zullen we de counseling voor de NIPT-test en 20-weken echo telefonisch doen. De echo zal wel gewoon plaatsvinden op de praktijk, maar de duur van het fysieke contact kan daarmee terug gedrongen worden.
 • Indien je zelf denkt dat je controle niet persé noodzakelijk is, vragen we je te bellen tijdens onze spreekuren, om een inschatting te maken, of de controle kan vervallen.

Echo's:

 • De vroege echo bij de intake en de termijnecho rond 11-12 weken zal gewoon uitgevoerd worden. We verzoeken alle zwangeren óf alleen te komen óf met alleen partner. Geen kinderen meenemen.
 • De 20 weken echo zal ook gewoon plaatsvinden in het echocentrum of ziekenhuis. Ook hierbij het verzoek aan alle zwangeren om óf alleen te komen óf met alleen partner en eventuele kinderen niet mee te nemen.
 • Wat groei-echo’s betreft, wordt het beleid aangepast. Alleen de medisch noodzakelijke echo’s zullen gemaakt gaan worden. Wij nemen als praktijk contact met de zwangere op om de planning eventueel aan te passen.
Alle medisch gezien noodzakelijke echo’s, zullen dus gewoon plaatsvinden!

Bevalling:

Bij een thuisbevalling kan alleen je partner of één andere begeleider aanwezig zijn. We hebben nauw contact met het Laurentius ziekenhuis Roermond, op dit moment zijn ook daar restricties:
 • Tijdens de bevalling mag enkel de partner mee naar het MKC (Moeder Kind Centrum).
 • Na de bevalling is er geen bezoek toegestaan.
 • Bezoek aan de zwangere/barende/kraamvrouw is enkel toegestaan voor de partner.

Kraambed:

De kraambedden zullen wij zoveel mogelijk telefonisch doen. We zullen ‘s ochtends bellen en samen met jullie, en de kraamverzorgster, kijken hoe het gaat. Indien medisch noodzakelijk komen we natuurlijk langs! Het is verstandig om bezoek in de kraamperiode te beperken.

Bevallingen en spoedconsulten gaan uiteraard gewoon door! Ook voor dringende vragen, kunnen jullie altijd bellen.

Samenvattend:

Daarnaast vragen we jullie door te geven indien jullie (of gezinsleden) klachten van verkoudheid of verhoging/koorts hebben!
Wij zijn telefonisch gewoon te bereiken op het spreekuurnummer (06-53381251) of dienstnummer (06-53377068).

Tot slot:

Lieve mensen, vinden we het belangrijk dat jullie weten dat ook wij deze restricties enorm vervelend vinden. Zoals jullie weten nemen wij ons vak heel serieus en hebben wij het geven van goede zorg hoog in het vaandel staan. Echter is jullie, en onze, gezondheid zo belangrijk dat we helaas genoodzaakt zijn tot deze (hopelijk tijdelijke) restricties. Schroom dus niet om ons te bellen bij vragen, we zijn er voor jullie!

 E-mail

Zo spoedig mogelijk beantwoord.

 Spreekuur

Bereikbaar tijdens het spreekuur.

 Dienst

Als u direct een verloskundige nodig heeft!

 Locaties

 

Echt

Houtstraat 32H, 6102BJ Echt
Binnenkort geopend!

Verloskundigenpraktijk Bollebuik

Campbellstraat 4, 6067CS Linne

Navigatie: Maasbrachterweg 76a

Maandag
van 08:30 tot 20:30
Woensdag
van 16:30 tot 21:00
Vrijdag
van 08:45 tot 14:00

Medisch Centrum Susteren

Reinoud van Gelderstraat 13d 6114 EA Susteren
Dinsdag
van 08:45 tot 12:30

KVK: 14116376