De beste begeleiding en advies ter voorbereiding

 Kinderwens

Als jullie zwanger willen worden, dan wil je de zwangerschap zo goed mogelijk in gaan. Tijdens het kinderwensspreekuur kijken we daarom naar de gezondheid(risico’s) van zowel man als vrouw.


We bespreken onder meer:
  • Aandoeningen
  • Gevarieerd en gezond dieet
  • Medicijngebruik
  • Menstruatiecyclus
  • Risicofactoren
  • Vitaminen
  • Vruchtbaarheid
  • Werkomstandigheden
Voorafgaand aan het consult, vragen we jullie een vragenlijst in te vullen. Voor een correct, persoonlijk advies is het dan soms ook nodig om jullie door te verwijzen naar een huisarts, diëtist, gynaecoloog of andere specialist.

Interesse in het kinderwensspreekuur of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 Advies

Wij kunnen helaas geen vlekkeloze zwangerschap en bevalling garanderen.

Wel kunnen we je oprecht eerlijk adviseren over wat je kunt doen, om ervoor te zorgen dat de kans op complicaties bij jou, de bevalling en de baby vermindert.

 Multivitaminen

Tegenwoordig wordt geadviseerd om gedurende de hele zwangerschap multivitaminen voor zwangeren te slikken. In deze zwangerschapsvitaminen zit voldoende foliumzuur om de kans op neurale buisdefecten te verkleinen. Indien je deze multivitaminen slikt, is het niet nodig om extra foliumzuur in te nemen.

 Vitamine B11

Foliumzuur wordt ook wel vitamine B11 genoemd. Het zit in veel voedingsmiddelen, zoals verse groenten, fruit, aardappelen, volkoren producten en zuivel. Zodra je zwanger wilt worden, raden we aan om extra foliumzuur binnen te krijgen. Je hebt namelijk niet genoeg aan de hoeveelheid foliumzuur in je voeding. Daarbij verkleint deze vitamine de kans op ernstige aandoeningen bij je baby (zoals een open ruggetje of open schedel). Deze aangeboren aandoeningen worden ook wel neurale buisdefecten genoemd. Foliumzuur zit in tabletten. Slik deze elke dag in een dosering van 0,4 of 0,5 milligram. Het duurt ongeveer 4 weken voor er voldoende extra foliumzuur in je lichaam is opgenomen, dus begin voor je zwanger wilt worden al met het innemen van de tabletten. Foliumzuur is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

 Locaties

 

Houtstraat 32H, 6102BJ Echt
Maandag
van 14:00 tot 20:30
Dinsdag
van 13:00 tot 17:00
Woensdag
van 08:45 tot 16:00
Donderdag
van 08:45 tot 16:00
Maasbrachterweg 72, 6067CS Linne

Locatie: Huisartsenpraktijk Linne

Woensdag
van 13:00 tot 21:00
Reinoud van Gelderstraat 13d 6114 EA Susteren

Locatie: Medisch Centrum Susteren

Dinsdag
van 08:45 tot 12:30

KVK: 14116376